Iubirea - marea noastra nevoie

  In fiecare din noi se gaseste acea aspiratie profunda de ne gasi si de ne uni cu o fiinta care sa stie sa primeasca si sa ne ofere dragostea, atentia, prezenta. Inca din primii ani de viata simtim dorinta de a fi iubiti si protejati. Nevoile de afectiune si iubire tind sa se maturizeze odata cu noi. Fara indoiala iubirea este una dintre nevoile primordiale ale oamenilor.

O iubire cersita?

  O nevoie excesiva de a fi iubiti complica viata si dramatizeaza relatia de iubire. Imbolditi de aceasta nevoie excesiva de iubire, va doriti sa fiti luati in grija. Ceea ce va doriti este fuziunea permanenta. Aceasta nevoie excesiva de iubire va transforma intr-un sac fara fund. Oricate cuvinte de dragoste, gesturi trande, dovezi de dragoste vi s-ar aduce, nu sunt suficiente pentru a umple goliciunea sufleteasca pe care o resimtiti. Acest lucru il poate face si pe partener sa devina frustrat la randul lui, pentru ca nu reuseste sa umple acest sac fara fund. Foamea dumneavoastra de afectiune nu-i da partenerului o clipa de ragaz. Ba chiar mai mult, uneori il indepartati pe partener (constient sau inconstient) pentru a cere o noua dovada de iubire. Astfel, creati presiune asupra relatiei, culpabilizandu-l, devalorizandu-l sau santajandu-l emotional pe partener, sau chiar mai mult, descalificandu-va pe voi insiva. Si iata cum relatia voastra se transforma intr-un camp de frustrari, iar iubirea voastra devine incorsetata de suferinta, confuzie.  

Nu renunta la tine!

  A iubi nu inseamna a renunta la tine, la dorintele si planurile tale. Acest sacrificiu nu il face pe partener sa va iubeasca mai mult, ci dimpotriva. Poate ca va stiti dorintele, dar ati renuntat de mult la ele, alegand sa traiti prin prisma partenerului. A-ti pastra individualitatea intr-o relatie de cuplu este esential. Iubirea

Sa ne diferentiem de celalalt!

  Pentru o iubire matura este nevoie de a accepta trecerea de la faza idilica a contopirii spre diferentierea unuia de celalalt. Gasirea unei distante potrivite intre tine si celalalt este cheia unei relatii reusite. Armonia nu inseamna sa faceti totul impreuna, la fel de esentiala fiind respectarea reciproca a intimitatii personale. Reusita unei relatii depinde in mare masura de capacitatea partenerilor de a se angaja si de a se lega unul de altul fara a se sufoca reciproc, fara incercari de a pune stapanire pe celalalt.  

Pastila de care aveti nevoie: iubiti-va pe voi insiva!

  Dependenta aceasta de iubirea oferita de catre partener apare tocmai pentru ca nu va iubiti pe voi insiva. Si-atunci, cereti partenerului sa va iubesca in locul vostru. Insa, nu veti fi o fiinta libera decat atunci cand veti depasi aceasta nevoie excesiva de iubire. Veti reusi sa va eliberati de acesta nevoie cautand iubirea in interiorul vostru. Cel care poate acoperi marea lipsa sunteti tot dumneavoastra. Aceasta va va ajuta sa deveniti capabili sa oferiti iubire si celuilalt. Dupa ce veti renunta la cersirea dovezilor de iubire, veti reusi sa atrageti iubirea.
Share:

Tags:Eco, Water, Air, Environment