Cabinetul de psihoterapie este locul in care incepe schimbarea, un spatiu in care ne putem vindeca de ranile emotionale, un loc in care ne putem redescoperi pe noi insine.

Cabinetul de psihoterapie – context de schimbare si evolutie

Pe parcursul vietii fiecare dintre noi ne putem simti dezorientati, inspaimantati, deprimati, dezamagiti, depasiti de problemele cotidiene. Adesea suntem nemultumiti de randamentul nostru, de propriul nostru comportament, de alegerile noastre. A apela la un cabinetul de psihoterapie poate fi solutia la problemele cu care ne confruntam. Este locul in care alegem sa fim activi in propria viata. Studiile arata ca 50 % dintre persoanele care se prezinta la cabinetul psihoterapie au inregistrat ameliorari dupa a 8-a sedinta de psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar dupa a 26-a sedinta de psihoterapie 75% dintre pacienti prezinta progrese (Howard si colaboratorii,1986). A apela la un cabinet de psihoterapie nu este un semn de slabiciune, ci dimpotriva, este o dovada de curaj si de maturitate, o expresie a dorintei de a lupta pentru propria persoana. Acesta este mai mult decat un simplu cabinet, este un spatiu in care ne simtim cu adevarat intelesi, sustinuti, ascultati, indrumati. Este un spatiu in care ne regasim echilibrul de care avem nevoie. Cabinet psihoterapie

Cum arata un cabinet de psihoterapie?

Cabinetul de psihoterapie este mai mult decat un spatiu in care se desfasoara psihoterapia. Cabinetul de psihoterapie poarta amprenta psihologului si a terapiei pe care acesta o poarta. De exemplu, cabinetul unui psihanalist va fi dotat cu divan sau canapea. Un psiholog specializat in lucru cu copii va avea in cabinet marionete, jucarii, carti, etc. Modul de decorare al cabinetelor, diplomele si premiile afisate pe pereti, luminozitatea camerelor, cartile din biblioteca…toate ne dezvaluie cate ceva despre acel psihoterapeut si despre ceea ce vrea el sa ne impartaseasca. Pentru a va stimula si mai mult curiozitatea, prezentam cateva fotografii ale unor cabinete de psihoterapie newyorkeze din colectia fotografului Saul Robbins .        
Share:

Tags:Eco, Water, Air, Environment